Jenny Hansson
Hem Tjänster Saluhästar Galleri Länkar Kontakt

Nyheter

Dagbok Kalender Westernridskola

 


 

Söndag 25 november 2007

 

Har varit på kosseträning på Cross Creek med Amigo i helgen. Det var första gången på kor för Amigo och han skötte sig jättebra, var inte alls rädd för korna som jag trodde. Han har i och för sig gått med kor men när vi har ridit förbi kohagar har han ju tittat! Nu gick han bara rakt igenom flocken direkt. På söndag förmiddag blev han riktigt tuff och började trycka på ganska bra om korna inte gick undan för honom. Sista passet kändes det att Amigo började fatta vad det handlade om och började bromsa in lite själv när kossan stannade!! Mkt roligt!

Ser fram emot nästa helg när det är dags igen!

 

dsc00406

 


 

 

Torsdag 22  november 2007

 

Startade dagen hos Birgitta och Happy där jag började med att känna av hur Happy kändes och sen red Birgitta själv. Det gick jättebra idag och Birgitta var stoisk för hon hade varit hos tandläkaren på morgonen och var alldeles bedövad i munnen.

Efter Anneberg var det så dags för Linda som nyligen köpt en ny häst som var väldigt trevlig. Den lyssnade bra på hjälper och Linda fick lite ideér om mer övningar!

Så var det dags för appaloosagänget på Intaket a.k.a. Wallinarna och f.d. fjordinggänget.

Dom hade legat i och tränat och det såg jättetrevligt ut. Lena hade ätit tuffpiller och tog ut svängarna rejält med Kalleponken! =o)

Efteråt kom Åsa med sitt halvblodsto som vi fick hämta ner från himlen där hon landat på ett litet moln och ville inte komma ner till oss och hälsa på. Efter en stund så stod hon dock med alla fyra på marken och lyssnade när Åsa ville ge signaler! Mkt bra dag!

 


 

 

Fredag 16 november 2007

 

Igår kväll när jag kom till stallet efter jobbet så låg Måns ner i hagen. Det var väl kanske inte så konstigt med det, men när jag kom in med ensilaget så reste han sig inte!

Han hade fått kolik!

Jag gick med honom en stund men inget hände, (ingen avföring och dåligt med ljud från magen) så jag ringde veterinären. Hon var redan i Götene på ett annat kolikfall, och skulle komma så snart hon var färdig. Efter att ha känt på tarmarna så sa hon att hon tyckte att det var bäst att åka till djursjukhuset i Skara med honom för han hade gaskolik och det kändes som att det kunde vara tarmvred! 

Nu är det så att Måns har fått spatt i ett bakben efter att ha fastnat i elrep som ettåring. Han var ohalt efteråt men lederna tog för mycket stryk och han fick inflammation i leden som leder till broskbildning som i sin tur naturligt stelopererar leden.

Eftersom Måns har varit halt ett längre tag och bara blivit sämre, pratade jag sent i somras med vet. Göran Åkerström om att ta bort honom eftersom hältan blev värre.

Eftersom det kändes ganska dumt att buköppna en häst som ska tas bort i alla fall, gavs han bara kramplösande och dropp varvid pulsen gick ner och han verkade må mycket bättre. Han fick gå ut och gå flera promenader på natten och verkade då lugn men det verkade inte riktigt släppa, så på morgonen kom veterinären ut och gav Måns en spruta så han somnade in. Det kändes mera rätt än att han skulle lida mer än nödvändigt.

Måns eller Lyckans Moonwalker som han heter egentligen har varit en snäll och trevlig häst. Han har hjälpt mig med att träna många unghästar och låtit många av mina vänner rida en sväng. Han hann aldrig ut och tävla speciellt mycket eftersom jag hade andra hästar som fick chansen före. Han var dock trevlig att rida med på kor och om man ville träna lite roping var det inga problem, en trailbana var heller inget hinder!

Stort tack och kram till alla som ringt och stöttat speciellt till Mari som tog ledigt från jobbet för att vara stöd!

 

img_9888

Jag och Måns flankerade av Anne och Yuri som riddare på Ebbespelen

 

jenny 067

"Impress the judge" på John Moores camp out i Västervik.

 

månsmåns rygg

 


 

Lördag 9 november 2007

 

Imorse var hela gänget på uteritt, Susanne, Sara och Lotta (som kom igår kväll) och jag!

Det var klarblå himmel så det blev en härlig tur. Vädret stod lite i kontrast med igår kväll när vi var tvugna att åka till Hällekis säteri och rida i ridhuset för att inte blåsa av hästen!

 

dsc00278dsc00288

Härlig hösthästtur.

 

dsc00322dsc00328

    Lotta och Eksplorer tränar i paddocken.                         Zorbits sköter sig fint!

 

dsc00336

Vilket radarpar! =o)

 


 

 

Torsdag 8 november 2007

 

Nu är Susanne och Sara på besök med sina kusar (Dom kom i går). Vi har varit med Eksplorer och Zobbie till Skara Hovslagarskola för att slå på skor på Eko och verka Zobbie. Eko har en hålvägg i ena framhoven som inte vill ge med sig så det blir lite lättare med skor när jag ska iväg på kosseträningar nu. Emil (Karlsson som är lärare på skolan) Var så stöddig och sa att han skulle verka Zorbits med, som jag ju haft lite problem med att verka. Jag tänkte ju att det här kan ju bli kul!

Det var bara det att Zobbie stod som ett ljus och Emil verkade honom på tio minuter... =o)

 

dsc09404dsc09410

                     Zobbie och Eko                            Hur många tar kort på Zorbits på bilden?

 

dsc09414

Emil verkar!

 

dsc09415

Zorbits duktig!

 

Emil berättade att han hade låtit köra in en av sina unghingstar förra hösten och tyckte att jag skulle göra detsamma med Zorbits! Jörgen som också är lärare på skolan ringde Anna Forsell som är travtränare på Axevalla så hon kom bort och tittade på sitt nya träningsobjekt. Hon hade lite ont om tid och plats i stallet nu men tyckte att den kunde vara en kul utmaning. Jag lovade att börja träna med gjord runt magen m.m.

Gissa om vi blir coola när vi defilerar inför stochampionatet till sommarn!! =o)

 


 

 

Lördag 3 november 2007

 

Startade dagen med att träna Tippan, Lillen och Amigo i paddocken. Tippan börjar bli ganska balanserad i form i skritt och trav nu. Hon har en bit kvar i galoppen med att få den samlad men väldigt trevlig pleasurejog e på G! Sidepass, backa mellan bommar, gå över pressening m.m. är heller inga problem så det ska bli kul att se Bettan och Tippis på tävlingarna till våren!

 

bellaochamigo

Bella och Amigo

 

tippan

Tippan rör sig fin i jog nu!

 

tippan2

Galoppen behöver lite mer jobb men stundtals känns hon jättefin!

Tack till Åsa Lundberg för bilderna!! =o)

 

Idag har jag spöat Anders, the webmaster i trav med! Det var väldigt roligt!! Det var funktionärernas klubbmästerskap på travet och det viktigaste var ju att ta Anders, men min härliga lille shettis Patrons Trott, sprang förbi hela gänget och vi vann!!

Jag vill verkligen tacka Lisa som brukar tävla Trott och hela fam. Olsson för att dom lånade ut sin fina häst!

 

dsc09291dsc09380

    Så här säker såg Anders ut innan loppet!              Daniel Claeson kom tvåa!

 

dsc09343

Så här såg jag och Trott ut 100 m innan mål!!

 

dsc09286dsc09332

På tredje plats kom Mari "gräshoppan" Jutterström.      Kina Pryssander kom fyra!

 

 

dsc09294

Om inte Jörgen fick böter för illa ledd volt så får ingen det!

Anders påstår att det va det som störde hans häst.... =o)

 


 

 

Fredag 2 november 2007

 

Långtur med Tippan och Amigo idag! Idag fick Bella prova Tippan, det är ju ingen annan än jag som ridit henne och ibland kan hästar reagera på olika personer. Hon skötte sig jättebra även med Bella på ryggen och galopperade snällt och tuffade genom geggpölar som inget. Hon älskar att stanna och dricka ur pölar om hon får med... Hon riktigt radar in sig på dom och sörplar på!! Bra om man vill kombinera trail och pleasuretävlandet med lite distansritt!!

 

dsc01071dsc01090

                  Efter en härlig galopp!!                                     Paus vid vattenhålet...

 

Sedan kom Åsa, min ärade kompis och tävlingskompanjon i Team Sorting och Team Penning (inkl. Cissi Meyer). Hon hade med sig sin lille Quartervalack Lillegutt som ska bo här ett litet tag.

Vi hann rida några hästar i paddocken med innan det blev för mörkt.

 


 

 

Torsdag 1 november 2007

 

Dagen började väldigt blåsigt så jag och Bella var ganska nöjda med att vi redan har tränat mycket med hästarna denna veckan. Kanske dags för en vilodag för dom idag, men sedan mojnade det och solen tittade fram. Så varför inte rida en sväng ändå!! Lillen och Amigo fick ut en sväng och Bella tränade Måns och Zobbie i paddocken. Sedan släppte vi ihop Zorbits med Tippan, Probee och Eksplorer. Det är skönt att inte behöva knalla så långt med ensilaget nu när betet börjar ta slut.

 

dsc09144

Men Amigo! Trött redan innan ridturen??

 

dsc09158dsc09164

Bella och Zobbie tränar på att flytta rumpan... Och framdelen.

 

dsc09176dsc09196

                Kompisar!                     Presseningen är inte något problem för modig Zonkey!!

 

dsc09213

Tippan och Probee har blivit riktiga kompisar, kanske känner dom igen varandra från när dom var små? Zorbits får mestadels hänga med Eksplorer.

 

dsc09234zobbie

                        Bus i hagen!                                                  Zöt Zorbits!

 

Amigo ska gå med Elizca, Calisay (som nu mår prima efter att haft kolik häromdagen) och Zudden i vinter. Han har gått med Zudden någon dag nu och det verkade lugnt. Så också när vi släppte ihop dom med tjejerna.

 


 

 

 

Copyright 2007 Ranchhastar.se