Jenny Hansson
Hem Tjänster Saluhästar Galleri Länkar Kontakt

Nyheter

Dagbok Kalender Westernridskola

 


 

29 mars 2008

 

bild021

Starlight

 

bild030

Starlight skötte sig bra med korna.

 


 

28 mars 2008

 

Idag var det första dagen med kor för Jimmy. Vi började på förmiddagen med cuttingmaskinen, Eksplorer har bara sett en mjukiskossa en gång innan men det gick ganska bra ändå. När han väl förstått att det inte va något farligt följde han den fint. Starlight var mycket skeptisk men ändå intresserad ibörjan. Även hon slutade med några bra vändningar. På eftermiddagen körde vi på "livestock" det har ju Eksplorer varit med på desto flera gånger och han kändes riktigt fin. Starlight fick vila och behövde bara komingla lite i ridhuset. Nyttigt för henne att stå och titta på alla hästar, folk och hundar som sprang omkring.

 

dsc03780

Peo Ejderhall från Western Way hade en väldigt arbetsvillig tinker?

 

dsc03805

Malin Torstenssons söta lilla quartermärr var löjligt lik hennes gamla new forest Linus i trynet! =o)

 

dsc03843

Arilds nya häst var het på gröten.

 

dsc03865

Koskänkeln och att hästen tittar på kon är viktigt, här ser vi Sofia, Jockes högra hand, demonstrera hur det ska se ut.

 

Fler bilder från clinicen här!

 


 

27 mars 2008

 

Körde ner Eko och Starlight till Jocke Pettersson utan för Falköping igår. Det ska vara kosseträning i helgen och jag tänkte passa på att ta lite extra lektioner för Jimmy Flores nu när han är här. Det har verkligen varit nyttigt och intressant. Jimmy har ett lugnt och trevligt tillvägagångsätt och nu förstår jag hur Julle kände sig häromdagen med massa ny information som skulle proppas in i hjärnan. Både Eko och Starlight har skött sig fint, ser fram emot lektionerna imorgon! =o)

 


 

25 mars 2008

 

Igår kom Anders med två påsklovslediga tjejer som var ridsugna. Eftersom det snöade en hel del så lastade vi in Starlight och Eksplorer och åkte vi bort till Christoffer och Rebecca som har Hällekis säteri. Skönt att komma ifrån snön. Det fanns några boxar lediga så vi lämnade kvar hästarna över natten och red i ridhuset nu på morgonen med!

 

dsc03689

Bella och Julle i vild diskution.

 

dsc03701

Julle hade aldrig provat på att rida western förut men det gick galant ändå, även om det var mycket nytt att tänka på!

 

dsc03742

Julle och Starlight

 

dsc03758

Hästarna fick många kramar.

 

dsc03759dsc03754

Starlight                                                  Bella och Zobbie

 


 

23 mars 2008

 

Var och tittade på Jimmy Flores clinic hemma hos Jocke Pettersson utanför Falköping. Åsa var där med Nanook, Marit Elmhagen med sin vackra skapelse Houdini (appaloosakorsning), Peo Loft med Snakebite och Emil med Jason. Arild och hade med sig en mindre arme av sina glada landsmän. På onsdag tar jag med mig Starlight och Eksplorer dit för lite träning innan nästa helgclinic!

 

dsc03603

Åsa och Nanook

 

dsc03518

Peo Loft och Snakebite

 


 

19 mars 2008

 

dsc03464

Starlight tränades i paddocken.

 

dsc03488

Probee fick en tur ut i skogen!

 

dsc03453

Zobbie på promenad i snön.

 

dsc03456

Ensilaget börjar tryta hemma så jag var och hämta hö hos Mikael, hans barn hade gjort en fin snögubbe. Det har man ju inte sett många av iår! =o)

 


 

17 mars 2008

 

Jaha... Från att ha ridit runt i bara tröjan (ja och byxor!!) dom senaste dagarna, igår var det varmt och strålande sol när vi var ute och red, så ligger det nu ett tjockt lager med snö på marken... Bara att bylta på sig igen..

 

dsc03404

Elicza i snöblasket.

 

dsc03411

Nog för att hon äter mycket men det ser ut som det kan vara mer än hö i den där magen! =o)

 


 

15 Mars 2008

 

Mötte upp Åsa och Björn hos Annelie och Tobbe på Mels Appaloosa idag. Tittade på deras hästar och speciellt då deras hingst Delivery Boy. Det verkar som att jag kanske behåller Starlight själv och betäcker henne. Maria har ju tänkt låna ut henne tills hon kommer tillbaka från Shanghai om ca. två år. Å hästen är ju underbart trevlig och jag blir ju lite avundsjuk på Åsa och Anette m.fl. som går i väntans tider. (Deras hästar Räven och Elicza ska ha föl till våren). Min första och enda uppfödning hittills ( "Jonas", efter Aliance min gamla arab jag tävlade för läänge sendan) föddes 1994. Kanske dags att prova igen?

 

dsc03374

Delivery Boy, vacker och verkar ha trevligt temprament! Gick och myste med sin tjej High Skills i hagen.

 

dsc03376

"Ollie" har intressant stam (mot reining och ko)) Till och med Åsa som inte brukar ha mycket övers för mina prickiga kusar fattade tycke! =o)

 

dsc03379

När jag kom till stallet var det kvällen och Sebastian var i kämpartagen. Starlight fick vara riddarhäst en stund (Vi slår ihop svärden för att hästarna ska vänja sig vid ljudet) Varken hon eller Amigo rör en fena när vi brötar runt på deras ryggar.

 

dsc03394

Andreas som stod och tittade på fick upp värmen när jag hade tröttnat på att leka jungfru i inte speciellt mycket nöd! =oP

 


 

12 Mars 2008

 

dsc03331

Nytvättade och uppmjukade mecates på tork!

 

dsc03327

Gravida Ida fick hovarna rundslipade.

Man vet ju aldrig om matte vill ha henne att föla inne.. Om hovarna är rundslipade sliter det inte så på parketten då... =oP

 

dsc03323

Calisay hjälper till att hålla upp locket till matbingen.

 

dsc03344dsc03345

      Majsan var hemma och masserade Probee                    Det va sköönt! =oP

 

dsc03352

Laser och elbehandling fick han med!

 


 

10 Mars 2008

 

Var lite regnigt och tråkigt i förmiddags men det rättade ju till sig fram på eftermiddagen. Var ute och red en sväng på Starlight, barbacka i grimma och grimskaft. Hon va så snäll när vi galopperade fram på grusvägarna. =o)

 

dsc03311

Starlight blickar bort mot ett Kinnekulle i skymningen.

 

Eftersom det var ganska mörkt när jag kommit tillbaka så red jag Eksplorer i paddocken. Sadel och träns kom inte på denna gången heller. Bra för balansen att rida lite barbacka! =o) En annan liten kille som också tyckte det var roligt i paddocken var den lille illbattingen Zorbits. Jag såg min chans för lite boskapsträning och vi vände Zobbie några gånger mot staketet. Eko förstod direkt att vi skulle cutta det lilla åbäket och det gick faktiskt riktigt bra! Kanske kan bli en ny tävlingsgren. Zonkeycutting.. eller Zonkeywork?

Muu får vi se om han tycker det är så roligt att smita in i paddocken något mer! =oP

(Fast jag tror faktiskt att han tyckte det var ganska kul!)

 


 

5 Mars 2008

 

 Zorbits gick på den stora niten att smita ut när jag hämtade Probee som skulle skos. Jag vet ju mycket väl att han smiter under om man inte stänger undertrådarna.. Han går nämligen bara rakt ut då!

 En gång när jag pratade med Åsa i telefon smet han när jag höll på att lasta Eksplorer, det var mörkt och jag blev lite orolig eftersom det går en väg förbi stallet.=oS Då tyckte Åsa att det ingalunda kunde vara någon fara eftersom Zobbie ser ut som ett levande övergångsställe! =oD

 Emil skulle bara sko Probee egentligen men nu när Zobbie ändå var inne tyckte jag att vi kunde prova att verka honom med. Han har ju inte varit så glad i att bli verkad men när jag tog med honom till hovslagarskolan för ett tag sen stod han ju som ett ljus. Så också idag även om han tycker att det är lite läskigt så drog han inte iväg hoven en enda gång... =o)

Duktig Emil och duktig zonkey!!

 

dsc03293

Zobbie tyckte först att det var riktigt kul att komma ut en sväng på egen hand!

Men ack vad liten zonkey kan bedra sig!

 


 

4 Mars 2008

 

Unghästarna fick lite markträning idag.

dsc03259

Presseningen forserar Starlight som inget..

 

dsc03246

Sebbe och Probee relaxar.

 

Sedan red jag och Sebastian och bort till sandbacken med Eksplorer och Amigo och tränade.

dsc03237

Amigo och Sebastian i full galopp upp för backen!

 

dsc03275

Var och tittade på hingstvisningen på Axevalla.

Här visas Fast Photo.

 

dsc03276

Var inne och hälsade på Jörgen på Hovslagarskolan, han hade lektion om PG-beslag.

 


 

3 Mars 2008

 

Idag var det släktträff i stallet. Nästan hela Sebbes släkt var på besök för att titta på nyförvärvet. Och kanske få åka med en sväng... =oP

 

dsc03139

Både jag och Sebastian är stora fan av våra mammor och leder gärna runt på dom om dom behagar.. Här bjuder Sebbe och Amigo mamma Eva på en svängom i solskenet.

 

dsc03151

Litet publikstöd idag..

 

dsc03134

Starlight var ute på tur i vårsolen....

 

dsc03170

...Men klarade sig inte undan lite träning i paddocken med.

 

dsc03209

Probee

 

dsc03219

Zobbie tycker Eko ätit tillräckligt...

 

dsc03227

Starlight hälsar till Matte i Shanghai!! =o)

 


 

2 Mars 2008

 

Idag har Eksplorer och Zorbits varit på uppvisning i Gullberg, Kinna. Jag visade lite hur jag tränar mina hästar och lite trix med Eksplorer. Zobbie räcker ju att han bara visar sig men han fick gå över lite presseningar och visa hur modig och duktig han var. Han har ju inte varit så mycket i ridhus (Bara under veckan han var med på John Moore campen i somras) men han var lugn även när det var så mycket folk. Det som var lite läskigt var möjligtvis applåderna då... Men det är nog bara för honom att vänja sig! ;o)

 

Tack till Jenny Rodewald för bilderna! =o)

båda ler! =d

Jag kan tjöta på rätt bra utan telefon med! =oP

 

eko gullberg

Visade Eksplorer freestyle.

 

eko ligger

Man blir trött av att jobba så hårt!

 

zobbie

Lastträning? Eller agilityzonkey?

 

zobbie pressening

Pressening är inget som skrämmer den här modiga zonkeyn.

 

elicza2

Kvar hemma i hagen är Elicza och Amigo.

 

elicza1

Elicza vill gärna hälsa till sin mamma i Finland!.

 


Copyright 2007 Ranchhastar.se