Jenny Hansson
Hem Tjänster Saluhästar Galleri Länkar Kontakt

Nyheter

Dagbok Kalender Westernridskola


30 juni

 

dsc06190

Roligt med fikapaus tycker Bella.

 


 

 

29 juni

 

Efter fem dagar på chappen är man tämligen trött och sliten. Tur att Bella följde med hem så man får lite hjälp med att rida kusarna.

 

temmsorting1

SM-guld i Team Sortingen och även vinst i både semi-finalen och finalen gav en resa till Texas till våren för "Twisted Sisters".

Åsa som bar det tyngsta strået till segern har redan varit iväg två gånger over seas. Det var tredje året i rad hon vann resan!

 

cissi

Dom första två åren va det Cissi som åkte med på äventyr. Här med Queenie i Pole Bending.

 

temmpenning2

Cissi, Åsa och jag kör även Team Penning ihop.

I år hade vi det eminenta namnet hästarna är till salu. =oP

 

starlight1

Starlight som vilat sig i form i och med att hon varit på betäckning gjorde en helt suverän runda i Ranch Trailen. Yngst men brilljerade helt klart! 71,5 poäng och en 8:e plats.

 

starlight

Samma luriga grind som förra året mellan två kofållor, Starlight fixade den galant! =oP

Mer bilder från Chappen kommer inom kort!

 


 

 

19 juni

 

Idag åkte jag och Anette till hovslagarskolan med Elicza och Elmira. Elmira är fortfarande lite svag i sina kotor. Hon hade ju en ganska tuff start i livet med fostervatten i lungorna och så var hon ju ganska liten vid födseln. Emil var och tittade på henne igår och tyckte att det nog var bäst att ge henne lite stöd så att hon reser upp sig lite bättre på bakhovarna.

 

 

dsc06080

Jörgen klipper till Elmiras lilla sko!

 

dsc06074

Som synes så står Elmira på ballarna men på skodda hoven får hon stöd och kommer upp lite mer på hela hoven.

 

dsc06094

Efter skoning såg Elmira mycket bättre ut. Nu ska skorna vara på i 10-12 dagar för att hon sedan ska vara utan i nägra dagar för att se hur mycket det har hjälpt.

 

dsc01162

Tränade Sally i paddocken.

 


 

 

16 juni

 

Idag var jag tillbaka uppe på hästryggen efter att ha opererat ögonen. Jag är (var) ju närsynt men har gjort en såkallad M-elsa (laser) och trollat bort detta nu om allt fungerar som det ska. =o)

Sebbe har hjälpt mig hålla igång Sally och Eko när jag inte kunde! =o)

 

dsc06033

Så ser ni mig glida omkring med supercoola glasögon även om det är molningt är det för att jag har blivt ljusskygg som en liten vampyr efter operationen.

 

dsc06025

Och idag var det riktigt molningt och åskade, men det var bara ett ganska lugnt sommarregn och eftersom det var välbehövligt (och jag var tacksam för molnen) så var det ganska trevliga ridturer ändå! =o)

 

dsc06045

Det är inte varje dag man har två riddare som följeslagare på turen i skogen. =o)

 

dsc06050

Även om den ene riddaren inte blev så glad att bli degraderad till packåsna sista biten när jag inte orkade bära tillbaka Starlights sadel till stallet från sommarhagen! =o)

 


 

 

10 juni

 

dsc05957

Probee tränades i paddocken...

 

dsc05913

Seb och Sally hängde med mig och Starlight på en tur i skogen! Fasten det blåste halv storm var hästarna väldigt snälla! =o)

 

dsc05924

Lotta var här och tittade till lilla Elmira idag igen. Hon hade lite dåligt med antikroppar (vi tog blodprov på henne igår) så hon fick lite blodplasma för säkerhets skull!

 

dsc05873

Hon lät mycket bättre på lungorna idag och skuttade glatt runt mamma i hagen!

 


 

 

9 juni

 

Bebisdags!

 

dsc05859

Elicza och Elmira. (jupp, samma namn som Eksporers mamma=o)

 

dsc05825

Elmira verkade ha lite fostevatten i lungorna och fick lite dropp för att piggna till.

 

dsc05838

Red ut på lilla godingen Starlight. Hon är ju inte riden på nästan en och en halv månad för hon har varit på betäckning, samt tagit det lugnt för att bebis ska hinna få fäste i magen.

Starlight var dock hur snäll som helst och tyckte det var jättekul med en skogstur!

 

dsc05857

Sally var också snäll! Jag vet inte om hon är riden i grimma förut men det var inga problem! Hon har fortfarande lite ont i munnen så jag försöker ta det så lugnt som möjligt med tyglarna och bara ta så lite som möjligt. Började trava henne lite försiktigt idag! =o)

 

dsc05858

"Gamle" trotjänaren (som faktiskt hunnit fylla nio år)

 


 

 

8 juni

 

Markträning med hela stallgänget idag

 

dsc05819

Marja som var med som publik fick hålla Sally när jag lekte fotograf... (och minsann fick jag inte alla att le/skratta? ;o), Mari och Sudden, Kristian och Mimmi, Sebbe och Eko Anette och Probee.

 


 

 

 

7 Juni

 

Idag var jag på tävlingarna på Grevagården och hjälpte Maria på Lazy Hills i hennes butik och kikade lite på tävlingarna. Emils hingst Cody vann junior reiningen med Jocke Pettersson i sadeln och nu är uppe i 38 AQHA poäng!

Allas våran favoritnorrbagge Arild vann reining open med "Wilbur".

Mari Ölander kom trea i Ranch Trail.

Arild vann även cuttingen med sin andra häst.

Herman och Peo Ejderhall vann Team sortingen.

 

Mer bilder från tävlingen här!

 

dsc05787 

Herman och Peo i Team Sortingen

 

På kvällen när jag kom hem var det lite svalare så då var det helt ok med en promenad med Sally! =o) Sally har fortfarande lite ont i tandsebissingarna så jag går med henne istället för att bråka med träns. Ordinerad lugn igångsättning av veterinären.

 

dsc05800

Sally poserar framför Mellomgårdens vackra allé!

 


 

 

5 Juni

 

Idag var veterinär Lotta här och dräktighetskollade Starlight!

 

dsc05495

Det såg ut som det låg en liten Bulle där och jäste! =oP

 

dsc05497

Lotta kollade även på Starlights vargtänder. Lotta trodde inte att dom skulle ställa till något problem för Starlight så dom fick vara kvar.

Däremot hade hon flera tänder som hon höll på att tappa som Lotta hjälpte till att ta bort!

 

dsc05489

Mimmis vargtänder däremot skulle ju ut. Det hade ju redan Anneli konstaterat när hon var här. Då gav vi ju henne för lite sedering så hon blev aldrig riktigt lugn. Därför gav Lotta en riktigt rejäl dos nu och sa att nu går hon säkert ner för räkning, men icke då... Efter fyra minuter stod hon med huvudet ut genom boxdörren och kikade med spetsade öron! Efter en lika stor dos till blev hon äntligen lite trött!

Här får hon även smärtstillande för att inte det ska göra ont att dra ut tanden som faktiskt är mindre än våra visdomständer och har gemensamt med dom, dålig kvalité till följd av att dom faktiskt inte behövs längre. Evolutionen har kommit såpass att ca 60% av hästarna inte längre har några. =oP

 

dsc05492

Jag förstår om Mimmi inte vill till tandläkaren!

Här ryker den ena vargtanden!

 

dsc05480

Lotta tyckte att Sally markerade lite på höger fram. Det syntes mer på volt men blev ingen skillnad när Lotta gjorde böjprov. Det verkar som det blivit en liten muskelbristning efter sparken hon fått för flera år sen som gör att hon tar ett lite kortare steg med det benet. Lotta tyckte att jag skulle sätta igång henne försiktigt så får vi se hur det utvecklar sig.

Efter att ha sprungit, longerat och gjort böjprov så skulle även Sallys tänder kollas. Det var lite hakar och vassa kanter som filades bort!

 


 

 

3 juni

 

Fick med mig Anette på promenad idag igen. Vill ju ta det lugnt med Sally tills veterinärerna kollat på henne på torsdag. Då ska vi ju även ultraljudskolla Starlight och dra ut Mimmis vargtänder!

 

dsc05458

Sally och Eko tjenixar på varandra!

 

dsc05469

Juverinspektion... -Kom nu då dumma bäbis! =oP

Fast Anette, den kommer komma ut bak under svansen... ;o)

 

dsc05479

I brist på söta föl att klappa får man klia mamman lite! =oP

 


 

 

2 juni

 

Tränade Sally för första gången idag. Hon har en liten rörelsestörning efter en spark på höger bog och det syntes lite när hon gick på volt. Vi tränade lite på att böja och sänka halsen och flytta fram och bakdel samt backa. Eftersom hon var ganska duktig i rundkorallen (vi hade några små dispyter som jag vann ;o) så gick vi en sväng i skogen. Hon var snäll även där! =o)

 

dsc05394

Sally

 

dsc05401

Varmt och skönt i hagen!

Maria! På torsdag kommer dom och dräktighetskollar Starlight! =o)

 

dsc05404

Anette som går i väntans tider (hennes häst Elicza ska föla snart), är lätt att lura med på promenad nu. Här hittade vi lite lupiner att fota hästarna bland.

 

dsc05418

Probee

 

dsc05422

Eko

 


 

Copyright 2007 Ranchhastar.se