Jenny Hansson
Hem Tjänster Saluhästar Galleri Länkar Kontakt

Nyheter

frog_croaking_md_blk

Våra Hästar Zorbits Våra hundar Övriga djur Träningshästar Clinics Tävlingar Övrigt
 

Välkommen till Zorbits sida!

 

Zorbits är en Zonkey

 

alltså korsning mellan Åsna Och Zebra!

 


Zorbits är född 2006 och är E. Zesar (Zebra) och U. Shiba (Åsna)

Det finns fyra Zonkeys i sverige. Dom är alla uppfödda på Skötteruds minizoo i Mellerud. Aveln där har nu upphört så om ingen annan kommer på den galna idén att avla Zonkeys så kommer dom nog fortfarande vara en raritet.

Zorbits är dock inte alltid rar utan kan vara en riktig ligist. Han älskar att hänga i hästarnas svansar (det gör inget om det lossnar lite med) Springa med pinnar i munnen och busa rent allmänt.

Verka är däremot inget roligt. Kratsa hovarna går ganska bra men när raspen kommer fram är det hejdå! Vi håller på att jobba på detta. Vet att "Zobbies" två år äldre halvbror, Zeppo, inte heller tyckter att verkning tillhör det roligaste.

Däremot har själva träningen gått över förväntan. Det är en smart kille och han har lätt för att lära! Han har lärt sig att sänka/böja huvudet och flytta fram- och bakdel utan problem. Det är bara ibland som den högra hjärnhalvan tar över och då blir det väldigt mycket zebra!

 

Zorbits är nu inriden och det har gått över förväntan. Att bli riden i skog och mark är riktigt roligt och han går fram som en pansarvagn. I paddocken går allt lite mer i Åsnetakt men han är faktiskt riktigt snäll.

 
Copyright 2007 Ranchhastar.se