Jenny Hansson
Hem Tjänster Saluhästar Galleri Länkar Kontakt

Nyheter

cool_carrot_md_blk

Dagbok Kalender Westernridskola

 


 

26 Januari 2008

 

Gick förbi Rudbäcksdal när jag var ut och gick med Probee. Där höll Herman på att fälla träd och ta upp rötter och göra iordning för cuttingbanan dom ska bygga. Blir väldans lyxigt att ha möjlighet att kosseträna så nära sen.

 

 

dsc02683

Probee fick kolla in stora maskiner.

 

På kvällen var det Axevalla travgala i Olssons Lada i Skövde. Anders hade fixat med bilderna till dom nominerade hästarna, tränarna och kuskarna och jag och Mari följde med för att kolla så han skötte sig, samt fick lite god mat. Anders klarade biffen med bildspel och musik, och fasten han var lite nervös... Blev det inte fel en enda gång... =o)

 

 

 dsc02706

Lars Ågren som brukar intervjua kuskarna på Axevalla var med och ställde frågor till dom här med.   

 dsc02709

Så här fina var Anders skyltar. Dom gjorde Åke Svanstedt lycklig mer än en gång.

 

 dsc02707

Anna Forsell fick priset för Årets komet. Hon är nere i Frankrike med sin fina häst Wiranas Dream (nomenerad till bästa tvååring) för att vara med i ett lopp där. Hennes hästskötare var framme och tog emot priset.

 dsc02704

Dukning med aluminiumskor såklart! ;o)

Väldigt fint!

Gott vin hade dom också!

Men det hade suttit fint med kolasås till desserten! =o)

 

Hästskötarna har en egen kategori och uppskattas väldigt mycket på galorna. Trevligt!

Bästa hästskötare vanns av en av Åke Svansteds skötare, Anette Stenlund.

 


 

21 Januari 2008

 

Idag var jag och Åsa ute på promenad med Jackson och Zobbie. Vi såg många saker som kan vara intressanta för två små pojkar.

 

dsc02470

Vi träffade på Tommy och Glenn i skogen. Dom skulle precis äta lunch så vi passade på att titta på alla stora maskiner.

 

 dsc02486

Åsa tränade inför inkörning. Jackson var stencool, Zobbie tyckte det var lite läskigt först men sen gick det bättre. Kanske träna dom för parkörning?? =o)

dsc02464

Jackson kollar in en ny vägskylt.

 

 

 

 

img_8394

Antagligen skulle Jackson passa bättre i par med sin pappa Lillegutt?

 

Starlight skulle ju egentligen få vila idag efter att ha varit så duktig i helgen, Jag och Åsa kunde dock inte hålla oss utan var tvugna att prova lite saker som Åsa sett på Buck Brannaman clinicen som hon var och tittade på när hon vann en resa over seas. (Förra året på High Caparall (i Team Sorting) vann hon (och Cissi Meyer) en resa till tre olika rancher i Canada, dit dom styr kos(s)an nu till våren!)

Susanne och Fabbe kom på besök med, så Susanne red Amigo medans Åsa diskuterade olika övningar och passade bebis.

 

img_8374

Starlight

 

img_8392

Lite tjejsnack!

 

img_8315

Söta Fabbe väntar snällt i vagnen när mamma Susanne rider.

 

Stort TACK till Mari och Anders på Ekshagen som passar både hästar, nykastrerade Zonkeys och Alice för mig när jag är på kosseträning eller iväg på jobb!

Ni vet att ni är värda dagens kram varje dag!!

 

dsc00428

Mari tar även hand om Elicza för Anette när hon är i Finland och jobbar.

 

dsc00429dsc00432

                  Var är Zorbits?                              Aussie Hills Red Hawks Kiss Me Kate =oP

 


 

20 Januari 2008

 

I helgen har det varit kosseträning på Cross Creek. Jag var med och tränade Eksplorer och Starlight. Åsa hade med Amigo som hon lånat av mig. Starlight som aldrig ens varit i ett ridhus imponerade stort, lugn som en filbunke fasten det var storm och 12 hästar till i ridhuset samt ett gäng med kor!

Eksplorer har ju varit med förr och det känns bättre för varje gång. Vi fick lite nya tips och ideér på vad vi behöver träna på.

 

img_8227

Mer kort från träningen hittar du här!

 


15 Januari 2008

 

Idag var det mycket på gång i stallet. På morgonen red jag Starlight i paddocken, sedan kom Emil och Tomas och skodde henne, även hon har ju en hålvägg. Den söta lilla pållen stog som ett ljus och det hela gick utan problem, fasten det var första gången hon blev skodd. Även Eko fick nya pjucks.

Sen fick jag med mig Zorbits till Skara djursjukhus. Efter mycket ringande till olika veterinärer var de dom enda som var villiga att ta på sig jobbet. Många är oroliga för hur Zebrakorsningar reagerar på att bli sövda, om flyktinstinkten tar över för mycket kan dom tydligen få snedtäning och bli som galna eller hyperventilera och kolavippen. 

Det hela flöt dock på utan några som helst komplikationer, det enda som var tråkigt var att jag hade velat vara med, men det var bomstopp! Han kom hur som haver ut från operationsbordet i tre delar och det var ju så det var tänkt! =o)

Nu på kvällen har jag varit ute och gått med honom och han verkar vara vid god vigör med tanke på omständigheterna.

 

dsc02343

Zorbits lyckligt ovetande

 

 zobbie på djursjukhuset

Zobbie blev som vanligt måltavla för många kameror!

zobbie trött

 Efteråt var Zorbits lite trött!

 

dsc02347

Träffade flera cowboysare på sjukhuset. Här Christian Nohr med Miss Vintage Sparkle som... fått en hålvägg... =oS Christian kommer jag se igen till helgen då han kommer med sin arab "Bisse" till kosseträningen på Cross Creek!

 


 

13 Januari 2008

 

Idag var Maria, Starlights ägare här och hälsade på. Maria ska åka till sin man som jobbar i Kina imorgon så det blir sista gången på några månader som hon får träffa sin häst. Desto roligare var det ju då att hon fick rida lite på henne för första gången! =o)

Starlight skötte sig fint och Maria var lyrisk! - Jag trodde inte att hon var så här duktig redan! Hon kom ju den 29 dec!! Sa hon förvånat!

Efter att själv ridit en stund på Starlight fick hon även prova Eksplorer en stund, det var mycket nya ideér för en som har ridit på islandshästar i många år! Att kunna släppa tyglarna och svänga enbart för sätet var något nytt, men skam den som ger sig och efter en stund fick hon Eko att svänga dit han skulle! =o)

 

starlight

Starlight in action!

 

maria och starlight

Lycklig ägarinna!

 

 maria tränar

Hur vad det nu man gjorde!?

 

 

 maria tränar2

Y M C A?

När man tränar häst handlar det inte om att se snygg ut, utan att man får hästen att förstå vad vi menar. Då kan det vara lättare att överdriva och göra stora rörelser så hästen förstår lättare!

 


 

11 Januari 2008

 

Tro det eller ej men idag sken solen över Fullösa! Jag som börjat tro att solen bara var en myt!?

Idag var reportaget om Zorbits som gjordes i förrgår i tidningen.

Länk har du här!

 

dsc02257

Marktränade lite Jackson lite.

 

dsc02268

Sunlight på Starlight!

 

dsc02225

-Ska du ta kort eller ska du klia mig på magen??

 

dsc02286dsc02290

Lunchtravpå Axevalla!

 

dsc02279dsc02306

        I tornet mitt på banan håller jag till!                 Webmaster Anders sitter i TV-studion!

 


 

10 januari 2008

 

Bra med hemsida.. Maria läste den igår och såg att jag vill köra in Zobbie. Hon ringde nu på morgonen. -Vi har ju Tess gamla sele (en något överviktig shettis)! Vi provar och ser om den passar! Sagt och gjort, och passade gjorde den med. Zorbits har till och med lite att växa i! Han brydde sig inte när jag trädde selen över huvudet och stod så snällt, lite spänd när jag drog gjorden men ingen reaktion när jag satte på svanskappan! =o) Duktig Zonkey!

Jag har ju tränat lite med lasso runt magen och rumpan. Det behövs lite till märkte vi när vi gick lite med honom. Maria ledde och jag tömkörde men kom tömmarna mot rumpan var det lite äckligt! Han höll sig dock i det randiga skinnet! =oP

 

dsc02232

Selen satt som en smäck! =o)

 

dsc02234

Hoppla Brunte?? =oP

 


 

9 Januari 2008

 

Idag ringde den gode webmastern på morgonen och hojtade att tidningen hade sökt mig. Som med i sagan med Peter och vargen litar man på Anders, vilken när han talar kan man lugnt sålla bort 50% av vad han yppar! ;o)

När jag till slut fått fram vad han ville säga var det att lokaltidningen ville göra ett reportage om Zorbits!

Det visade sig att när jag och Bella var ute och promenerade i skogen (se dagboken lörd. 29 dec) med Zorbits och Jackson, så träffade vi en jägare där ibland träden. Han var lite imponerad av min lilla Zonkey, vi pratade lite sen var han tvungen att åka och hjälpa en annan jägare som tydligen låst in nycklarna i bilen. Det visade sig att han kände någon på Lidköpingstidningen (historien förtäljer inte om det var den utelåsta jägarkompisen) som ville komma och titta på Zobbie.

Zorbits skötte sig fint och jag tror att reportern va nöjd (hon ville iallafall ta med Zobbie hem=o) Jag visade lite vad jag har tränat med honom och sen tyckte jag ju såklart att Alice skulle vara med på en bild. Jag fick henne minsann att sitta på ryggen på Zorbits utan att han brydde sig ett dugg! =oP

 

Artikeln kommer i Lidköpingstidningen på måndag!

 

zorba044

 

Starlight skötte sig med ypperligt även idag. Har fått klarttecken från Maria (ägaren) att ha med henne på Kosseträningen hos Terence nästa helg! Ska bli väldigt roligt!

 

 

 

 

 

dsc02163 

Starlight redo för ett träningspass i paddocken   

dsc02167

Det är svårt att få bra ridbilder när man är själv och rider.. =o)

 


 

8 Januari 2008

 

dsc01964

Det gäller att ha tungan rätt i mun när man tränar med bommar! =oP

 

 


 

5 Januari 2008

 

Riktigt kallt och blåsigt att rida i idag. Paddocken stelfrusen, men i skogen går det fortfarande att galoppera! Hästarna blir lite lagom pigga när det blåser med. Till på köpet stötte jag på två stora älgar när jag red Probee. Tur att Alice är med och kan skrämma bort dom. Har lite dåliga minnen från älgar när jag nästan höll på att gå rakt in i en stor älgko inne i Hällekis härom morgonen. Då som nu skrämde Alice iväg den med några väl valda skall! =oP

En annan rolig incident var ju när jag och Sara (figurerar lite här och där på sidan, vi träffades när vi gick på munkagårdskolan, en naturbruksskola i Tvååker) var ute och red på mitt halvblod Paroll, Sara satt bakom mig och en älg kom springande emot oss!  -Skynda skriker Sara och jag får iväg Paroll i full galopp varvid han börjar bocka, han var van vid mycket som dom flesta hästar som är ägda av tonåringar, men att ha någon flaxande bak på rumpan var under hans värdighet. -Sakta ner! skrek Sara då och höll på att strypa mig, hängandes på ena sidan på den stackars kusen. Sen vänder hon sig och ser älgen som fortfarande ser köttätande ut och ändrar sig igen. Så skuttar vi en bra bit innan vi skakat av oss älgen, ömsom skrattande omsöm skrikandes.. Säkert en syn för ögat! =oP

 

dsc02004dsc02006

Alla vill följa med på tur!                   Denna gång fick Eko följa me!

 

dsc01995

Många ikullfallna träd när det blåser!

Stoppar varken Alice eller Starlight!

 

dsc01999dsc02003

      Alice vill gärna hjälpa till och leda!                 Ibland e hon till mindra hjälp! =o) 

 


 

3 Januari 2008

 

Idag red jag Starlight i paddocken (gjorde även så igår) Hon fick även prova att ha bosalen på sig för första gången idag. Hon lyssnade fint och vi flyttade framdel och bakdel samt galopperade på volt och övade på att ta in snoken lite. Hon sköter sig väldigt bra och är himla mysig att hålla på med! =o)

 

starlight galopp

Starlight galopperar lugnt och sansat!

 

starlight backar  starlight

                            Backar snällt.                                            Skönt med lite vila.

 

jackson och starlight

Jackson och Starlight har blivit bra kompisar!

 


Copyright 2007 Ranchhastar.se